Условия за ползване

 Общи условия за ползване на интернет сайт/ онлайн-магазин www.papadopulutextile.com

 

Ако след прочитането на посочените по долу условия за пазаруване в този онлайн магазин не приемате, моля не използвайте този уеб сайт. Ако направите регистрация за заявка на покупка се счита за съгласие от ваша страна с посочените условия. Настоящите общи усповия уреждат взаимоотношенията между "БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ" ООД (доставчик) от една страна и потребителите на онлайн магазина (потребител) на домейн www.papadopulutextile.com (наричан за кратко "сайт") Тези условия обвързват всички потребители. С кликването на всеки един продукт, линк или бутон разположени на страниците на www.papadopulutextile.com (с изключение на страницата " Условия за ползване", потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва всички "Правила и условия" посочени по долу.

 

 

 

  1. Общи условия:

 

 - www.papadopulutextile.com е уеб сайт за електронна търговия за продажба и доставка на публикуваните в него стоки от името на “БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ” ООД.

 

 - Предлагането на продуктите от този уеб сайт онлайн има смисъл на публична покана за сключването на търговска сделка-договор от разстояние  между потребителят и “БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ” ООД.

 

 - Всички цени, свързани с представените продукти или услуги са в български лева (BGN) и включват данък добавена стойност (ДДС) без да отразяват стойността на доставката.

 

 

 - Договор за продажба от разстояние е всеки договор сключен въз основа на предложение от страна на доставчика до потребителя като част от системата за продажба на стоки или предлагане на услуги при която от датата на отправяне на предложението до сключването на договора, включително за времето на сключването на договора страните не са във физически контакт по между си. 

 

- Договорът с потребителя  се счита за сключен след приемане от “БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ” ООД чрез сайта си за продажби онлайн  www.papadopulutextile.com на заявлението за покупка попълнено и финализирано правилно от потребителя  в процеса на поръчката.

 

- Поръчките се приемат от сайта 24 часа в денонощието включително в почивните дни и в дните на официалните празници. След направянето на поръчката потребителят е длъжен да заплати цената актуална по време на заявката на желаната стока.

 

- “БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ” ООД няма право да променя цената на стоките след приключване на поръчката направена от страна на потребителя след натискане на бутона “Потвърди поръчката”, освен когато е допусната техническа грешка при публикуването на цената в www.papadopulutextile.com, тогава доставчикът  се задължава да върне 100% от сумата която потребителят е заплатил коректно и не дължи обезщетение.

 

- При попълване на неверни данни, грешен адрес, лице за контакти или телефон при подаване на заявката доставчикът  не се обвързва от задължението за нейното изпълнение и доставка.

 

- Договорът с потребителя се счита за сключен след приемане на заявление за покупка, попълнено правилно и коректно от клиента в процеса на поръчката.

 

- След получаване на заявлението за покупка доставчикът  се свързва с клиента чрез e-mail или по телефон в рамките на 24 часа след постъпването му, за потвърждаване на стойността на направената поръчка,цвят, модел и количеството на продуктите направени в нея.

 

- Ако продуктът не може да бъде доставен поради причини от различен характер, липса на цвят,  или поради изчерпване на складова наличност, неизвършено успешно или незавършено плащане (забавяне на плащането) доставчикът  се задължава да уведоми клиента в рамките на 24 часа от направената поръчка.

 

- “БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ” ООД не гарантира наличността на всички продукти представени на страниците в онлайн магазина си www.papadopulutextile.com

 

 

 

  1. Доставка:

 

- В срок от 24ч. след приемането на поръчка в нашата система ще Ви уведомим с имейл или ако се налага с телефонно обаждане за срока в който ще бъде   осъществена доставката.

 

- Точният срок за доставка зависи от избраните от вас продукти, тяхното количество и  наличност.  Срокът на доставка за  наличните продукти e от 1 до 3 работни дни, в зависимост от населеното място и дните за разнос на куриерска фирма "Еконт Експрес".

 

- Ако желаете да получите предварителна информация за срока на доставка на конкретен продукт моля запишете кода на продукта посочен под цената и се обадете  на 0876588572 .

 

- Поръчаните от Вас стоки ще бъдат доставени с куриерска фирма "Еконт Експрес"  на посочен от Вас адрес или избран офис на Еконт. с опция наложен платеж в удобно за вас време.

 

- Доставката на Вашата поръчка на посочения от Вас адрес се извършва от Еконт Експрес спрямо техните цени на доставка Еконт Калкулатор.

 - Цената на доставката зависи от общото теглото на продуктите, които сте закупили, както и от мястото до където ще бъде доставена пратката /до желан от вас адрес или най-близкия офис на Еконт Експрес/.

- За покупки над 100 лева доставката е за наша сметка.

 

- Крайната сума за куриерската услуга която задължително се заплаща от клиента се изписва преди финализирането на   поръчката на отделен ред от закупените стоки. Такса наложен платеж също се изписва на отделен ред ако има такъв.

 

  1. Лични данни:

 

 

 

- “БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ” ООД носи отговорност по Закон за защита на личните данни и Ви гарантира че вашите лични данни въведени при регистрацията за покупка няма да бъдат предоставени на други лица.

 

- След като клиентът посетил страниците на нашият онлайн магазин www.papadopulutextile.com и е направил заявка за покупка той автоматично дава съгласието си да обработим личните му данни свързани с изпълнението на неговото желание за закупуването на продукти и доставката им. Ние използваме вашите лични данни само и единствено при обработване на поръчката ви, това ни е необходимо за упражняването на правомощия предоставени на администратора от закона. Потребителския акаунт на всеки наш клиент може да бъде изтрит от базата данни на www.papadopulutextile.com заедно с цялата информация за него по всяко време при желание от негова страна.

 

 

 

  1. Връщане на продукти:

 

 - Потребителят има право без да дължи обяснение, обезщетение или неустойки и без да посочва причина да се откаже от сключения договор от разстояние в срок от 14 дни считано от датата на получаване на стоката и да върне закупените от него продукти обратно на търговеца като сумата за куриерската услуга по връщането е за негова сметка. В този случай “БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ ” ООД ще възстанови на потребителя заплатената от него сума по банков път не по-късно от 30 дни считано от датата на заявения отказ. Всички куриерски разходи по получаването и обратното връщане на стоките се заплащат за сметка на потребителя, освен в случаите:

 

- Когато продуктите имат фабричен дефект.

 

- Праткта има сериозни нарушения на физическата си цялост, в този случай клиентът веднага трябва да уведоми търговеца в момента на получаването,  но задължително преди да е положил подпис пред служителя на куриерската фирма, с която се доставят закупените от него стоки  да проведе незабавно телефонен разговор с търговеца за изясняване на обстоятелствата на телефон 0876588572

 

- “БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ” ООД си запазва правото да не приема обратно продукти които не отговарят на първоначалния им търговски вид,  в който клиентът ги е получил при полагането на подписа си при доставката пред  куриера като се има в предвид възможността на клиента,  която дава " БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ" ООД за преглед на стоката преди плащане пред служител на куриерската фирма,което означава че той е получил в изряден вид.

 

-Задължително условие преди връщането на продукти е да се свържете с нас по телефона или чрез формуляра за рекламации като посочите в него банкова сметка име на титуляра по сметката,номер на поръчката и причината за рекламация.

 

Адрес за рекламации: гр. Благоевград, офис на "Еконт" ул.“Покровнишко шосе“ №20 , за фирма "БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ" ООД  тел. 0885677485

 

 

 

 

 

  1. Права и задължения на страните:

 

“БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ” ООД се задължава.

 

 - Да потвърди наличността на поръчаните артикули чрез e-mail или по телефон или да откаже поръчката в срок от 24 часа най-късно след нейното създаване при невъзможност за  изпълнение.

 

- Да достави в срока указан в информацията за доставка на стоки заявената от клиента стока не по-късно от 30 календарни дни.

 

- Гарантира че всички предлагани  продукти са фабрично нови безвредни за употреба  и дава гаранция на 100 % за тяхното качество.

 

Клиентът се задължава:

 

- Да плати цената на стоката според условията описани в информацията за доставки и плащане на стоки.

 

 - Да заплати разходите по доставката според условията описани в информацията за доставка.

 

- Да осигури достъп и възможност за получаване на стоката на посочения от него адрес за доставка, в случай че клиента не бъде намерен на посочения адрес и не осигури достъп и условия за предаване на стоката “БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ” ООД се освобождава от задължението си да достави заявената от клиента стока.

 

 

 

  1. Условия за копиране на информаци:

 

- Цялата информация,публикувана в www.papadopulutextile.com е собственост на “БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ” ООД в т.ч. снимки и описания на артикули.

 

- За копирането на линкове от www.papadopulutextile.com без писмено разрешение и поставянето им в други сайтове “БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ” ООД не носи отговорност за тяхното съдържание.

 

- Забранява се копирането на текстове и снимков материал  от www.papadopulutextile.com и поставянето им в други   уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на “БИЛЯНА ПАПАДОПУЛУ” ООД.

 

 

 

  1. Допълнителни условия:

 

    Снимките, с които се представят стоките в онлайн магазина www.papadopulutextile.com на доставчика, представят възможно най-точно цветовете на стоката. Доставчикът не носи отговорност за неточно възпроизвеждане на цветовете в следствие на индивидуални настройки и техническите параметри на мониторите, дисплеите, компютърните системи и техническите устройсва, използвани за достъп до онлайн магазина.

    Доставчикът не носи отговорност за разлика в рамките на допустимото между цвета, с който е представена стоката на снимката в онлайн магазина и този на реално доставената съгласно сключения договор за покупко-продажба, както и за разлика в нюанса на цвета на една и съща стока произведена в различни периоди от време или от различни партиди. 

    Доставчикът си запазва правото едностранно да променя или допълва договора, като всяко изменение или допълнение ще има действие спрямо потребителя само след изричното му уведомяване  и ако отпребителят не възрази в предоставения му 14 дневен срок.

    Страните се съгласяват и декларират, че в случай, че някоя/и от клаузите по настоящия договор се окажат недействителна/и, това няма да доведе до недействителност на целия договор или на други негови клаузи. Недействителната клауза ще бъде заместена от повелителните норми на закона или установената търговска практика.

    По всички неуредени от настоящия Договор въпроси, се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България и по специално тези на Закона за защита на потребителите, Закона за задълженията и договорите и Закона за електронната търговия.

    Неразделна част от Договора е Приложение № 6  към Закона за защита на потребителите (информация относно упражняване правото на отказ от Договора), публикувано на сайта на Доставчика.